Ознака: причина

Синузитис – причини, видови, превенција и третман

Синузитот во неговата почетна фаза, тешко се дијагностицира, затоа што симптомите потсетуваат на оние на обична настинка (затнат нос, сливање на секрет низ ждрелото...

Зошто почина шестгодишното девојче во болницата во Битола треба да покажат...

Во тек е стручен надзор, а во меѓувреме се очекува извештајот од обдукцијата за смртта на шестгодишното девојче во клиничката болница во Битола, по...

Несоодветната патна сигнализација можна причина за трагедијата

Според неговата реконструкција, еден важен предупредувачки знак е паднат уште од мај, а други делови од сигнализацијата се амортизирани и во практика не се...

Неискажаната причина за карантинот

Пандемијата на ковид-19 е првата голема глобална криза во историјата на човештвото што се третира како математички проблем, а владите преку политика бараa решение...

Имотен спор причина за масакрот на Тајланд?

Тајландските власти соопштија дека веројатен мотив за крвавиот напад бил некаков спорен договор за земјиште, поради кој напаѓачот се чувствувал измамено. Во масакрот во...

Бронхитис – честа причина за барање медицинска помош во зимскиот период!

Ризикот од појава на бронхитис е најголем во зимскиот период, кога времето е студено и влажно, во комбинација со загадениот воздух и долгиот престој...