Ознака: предмети

Предмети на кои не им е местото во кујната

Домување Кујната е просторијата во која се одвиваат повеќето активности во домот, па одржувањето на редот е еден од најголемите предизвици. Среде постојаниот хаос што...

Робот ќе пребарува опожарени предмети и ќе спасува луѓе

Борбата со пожарите и спасувањето на луѓето од овие ситуации е секогаш опасна задача, без разлика дали станува збор за опожарени згради или за...

Предмети што не треба да се чистат со детергент за миење...

Домување Иако детергентот за садови може да се смета за адекватна замена за многу средства за чистење со посебна намена, некои површини треба да се...

Изложени предмети што никогаш не биле надвор од своите земји

„Првите кралеви на Европа“ во Чикаго Во Филдовиот музеј во Чикаго, во петокот, беше отворена изложбата „Првите кралеви на Европа“, во која со свои раритетни...

Предмети што носат среќа и изобилство во вашиот дом

Домување Со вистинското знаење, имате моќ да создадете услови во вашиот дом и живот за непречен проток на одржлива животна енергија, со што ќе се...

Загрижувачки е, имаме и обвинителства без обвинители, па заостануваат предмети, вели...

Состојбата во Основните обвинителства е загрижувачка бидејќи тие се тие, кои ги продуцираат оние заостаток на предмети. Тие работат, но работат колку можат со...

Уставниот суд oформи шест нови предмети

Во периодот од 14 до 22 јули годинава до Уставниот суд се поднесени шест иницијативи за оценување на уставноста и законитоста и по нив...

Во второ одделение ќе се изучуваат идентитети, во петто се спојуваат...

Од септември, во петто одделение се спојуваат предметите Историја и Општество, додека пак учениците од второ одделение ќе изучуваат родови, етнички и национални идентитети,...

Кацарска тврди дека нема политички притисок врз Уставниот суд

Најголем дел од новопримените предмети оваа година, информира Кацарска, се однесуваат на оценка на уставноста или законитоста, десет се барања за заштита на човековите...

Кацарска: Ниту еден политичар не може да ми влијае за некој...

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, тврди дека врз неа не може да влијае ниту еден политичар, ниту пак да ѝ се јави за...