Ознака: потсети

ИХФ потсети на значајни датуми од ракометната историја

Во 1928 година е основана Меѓународната аматерска ракометна федерација, во 1936 година играта на голем терен дебитира на ЛОИ, во 1938 е првото СП,...

Нова шанса да се потсети Европа зошто треба да е обединета

Европа денеска одбележува три децении од падот на Берлинскиот ѕид, на 9 ноември 1989 година, епохалниот настан што ја симна Железната завеса, која го...