Ознака: потекло

Да не се одолжува донесувањето на законот за потекло на имот

Во двата актуелни случаи што се предизвик за борбата против корупцијата, како една од причините односно оправдувањата за нејзината досегашна неефикасност е посочено одложувањето...

СЗО: Откривањето на потеклото на Ковид-19 е морален и научен императив

Откривањето на потеклото на Ковид-19 е морален и научен императив и сите хипотези мора да се истражат, изјави генералниот директор на Светската здравствена организација...

СЗО ги повика САД да споделат податоци за потеклото на коронавирусот

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ги повика сите земји да ги споделат своите информации за потеклото на коронавирусот, откако американските власти оценија дека инцидент...

Раселените и малите села

Следователно на тоа е што бројот на населението во селата се намалува кај оние што имаат до 499 жители. За разлика од нив се...

Потекло на имот

Мора да признаеме дека иако постојат голем број алатки од страна на Јавното обвинителство, Управата за јавни приходи, Катастарот и многу други (ДКСК, Агенцијата...

СЗО: Кина не ни ги даде сите податоци за потеклото на...

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО) денес изјави дека инспекторите што го испитуваат потеклото на пандемијата на коронавирусот во Кина не добиле пристап до...

Објавен романот „Потекло“ од Саша Станишиќ

Издавачката куќа „Антолог“, во рамките на проектот „Храбри нови зборови, прекрасни нови светови“, ја објави книгата „Потекло“ од босанско-германскиот автор Саша Станишиќ. Ова е...

Кај денешните Бугари преовладува турскиот ген

Двајцата влијателни бугарски научници, Ангел Голубов член на Бугарската академија на науките и уметностите (БАН) и Едислева Неш од катедрата за генетитка при Медицинскиот...

Група научници бараат нова истрага за потеклото на коронавирусот

Заедничката студија на Кина и Светската здравствена организација за коронавирусот не дала веродостојни одговори за тоа како започнала пандемијата и потребни се поригорозни истражувања,...

СЗО: Треба повторно да се истражи тезата дека вирусот потекнува од...

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Гебрејсус, побара нова истрага од специјализирани експерти во врска со наводното протекло на коронавирусот од лабораторија во...