Ознака: Породин

Нови археолошки истражувања во Породин и Живојно

Неодамна завршија археолошките истражувања на локалитетите Велушка Тумба кај Породин и Влахо кај Живојно. Годинашното истражување беше насочено на едни од најраните неолитски населби...