Ознака: плаќање

Лимитот за плаќање во готово од 3.000 на 2.000 евра

Според измените на законот, од први јануари оваа година, лимитот за готовинско плаќање изнесува 2.000 евра, а од наредната 2025 година дополнително ќе се...

Безготовинското плаќање носи и „скриени“ трошоци!

Најдобро е клиентите пред да патуваат во друга држава да се информираат за висината на надоместоците при користењето на платежните картички во странство, кои...

Проблемот со Слупчане е надминат, кој не плаќал за струја ќе...

Проблемот со Слупчане е надминат. Екипи на ЕВН ќе направат увид, кој не ги плаќал сметките ќе мора да ги плати, бидејќи никој не...

За замената на регистарските таблички со ознаката НМК граѓаните треба да...

Замената на регистарските таблички со ознака МК со нова НМК (NMK) граѓаните треба да ја направат во овластени станици за технички преглед, а тоа...

Нема да се воведува плаќање по учинок, парите за лекарите и...

Здравствените работници ја заслужуваат целата наша почит и во ниеден случај не треба да бидат редуцирани финансиските средства од нивните додатоци, како што се...

Фактурата за неплаќање патарина ќе стигне на домашна адреса

И покрај тоа што во февруари 2020 година, јавното претпријатие за државни патишта за 40 проценти го намали износот на цените на патарините за...

Нов дом може да се купи со плаќање во натура

Неколку кинески градежни инвеститори рекоа дека ќе ја прифатат храната како средство за плаќање за домовите, бидејќи се обидуваат да привлечат купувачи, пренесува „Би-би-си“ Кинески...

ЕУ го предупредува Орбан: Плаќањето руски гас во рубљи е кршење...

Доколку Унгарија одлучи да ги плаќа руските енергенти во рубљи, тоа ќе се смета за кршење на европските санкции - изјави денеска претседателката на...

На штрек при плаќање во кеш

Фалсификаторите на пари имаат омилени банкноти што сакаат да ги фалсификуваат. Според полициски извори, но и според податоците од Европската централна банка, најмногу се...

Граѓаните сѐ повеќе плаќаат со картичка, наместо со кеш

Плаќањата со платежни картички во вториот квартал од 2021 година забележаа значителен годишен раст кај вредноста и бројот на остварените трансакции, соопшти Народната банка. Ова...