Ознака: платформа

Социјалните медиуми се новата платформа за лажни вести

Социјалните медиуми бележат драматично зголемување на популарноста, но тие сѐ почесто се злоупотребуваат за ширење лажни вести и пропаганда. Граѓаните јасно ја препознаваат квалитативната...

Вучиќ: Албанците не сакаат дијалог, Србија одлучно ќе одговори

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска изјави дека косовските Албанци со усвоената Палатформа, покажале дека никогаш не сакале дијалог и дека ни во иднина нема...

Косовското Собрание ја усвои Платформата за преговори со Србија

Косовското Собрание ја усвои Платформата на државниот тим за преговори со Белград, која предвидува постигнување сеопфатна и законски обрврзувачка спогодба за нормализација на односите...

Директно справување со загадувачите и едукација на населението за почист воздух

Директно справување со изворите на загадување, креирање јавна свест, од предучилишна до пензионерска возраст, промени во законите што се неопходни и имплементација на Платформа...

Општината Центар стана партнер на европска платформа

Општината Центар стана општина партнер на Европската платформа за намалување на ризиците од катастрофи, откако градоначалникот Саша Богдановиќ потпиша декларација на Европскиот форум во...

Најмалку 300 повредени при уривање на платформа на фестивал во Шпанија

Околу 312 луѓе се повредени, од кои петмина потешко, при уривање на дрвена платформа на фестивал во северозападниот дел на Шпанија, јавуваат шпанските медиуми. Нема...

Платформата на Приштина неприфатлива за Белград

Бриселскиот дијалог меѓу Белград и Приштина би бил бесмислен доколку приштинскиот парламент го усвои предлогот на косовската влада за новата платформа на дијалог меѓу...

Косовска Платформа за конечен договор со Белград

Платформа за политичкиот дијалог со Белград усвои денеска косовската Влада и ја достави на одобрување до Собранието на Косово. По усвојувањето на документот, косовскиот премиер...