Ознака: платформа

Обединувачката платформа – резолуцијата, во своето битие се разликува од францускиот...

Со актуелно наметнатите уставни измени, Македонците чувствуваат дека се создава терен за процеси што ќе одат во спротивна насока од она што е декларирано...

Обединување зад заедничка национална платформа за Македонија

Покрај сите стравови и поделби и надворешни закани, пред три децении македонскиот народ покажа дека знае да донесе вистинска одлука. Немаме причина да се...

БРИКС++: Разработка на конечна платформа за сеопшт одржлив развој

Процесот на градење меѓународни сојузи незапирливо напредуваше низ вековите за да опфати најголем можен број градови, држави, земји и региони. Речиси секогаш, таквите пактови...

Имаме ли платформа?

„Дали си ја видел платформата на Владата каде што биле изложени македонските позиции пред разговорите што доведоа до ’францускиот предлог’?“ Ова прашање го добив...

Светската платформа „Фризе“ пишува за изложбата „Сè што ни е...

Најпознатата светска платформа за современа уметност „Фризе“ пишува за големата меѓународна изложба „Сè што ни е заедничко“, која може да се погледне во Музејот...

Обелоденета Тиранската платформа бр. 2

Зад паролата „Заедничка агенда на патот кон ЕУ“, од средбата на албанскиот премиер Еди Рама со лидерите на албанските партии од Македонија произлегле заклучоци...

Македонија ја имало и ќе ја има

Наспроти пораките на лидерот на ДУИ од Тирана, дека без Албанците, Македонија ќе ја нема, што голем број аналитичари го окарактеризираа како закана и...

„Deux Négations ne Font pas une Nation!“ – „Две негации...

Што е проблемот со отворањето на Уставот и оживувањето на тиранската платформа? Прашањето дали ќе се внесат Бугарите во Уставот, кои патем речено веќе...

Тикток е најпопуларната платформа во светот во 2021 година

Според неодамнешниот извештај на компанијата за интернет-перформанси и безбедност „Клаудфлер“, Тикток го победи Гугл во однос на интернет-сообраќајот и стана најпосетуваната платформа на пазарот...

Основана креативната платформа „Мала“

Две реномирани студија од различни области на дизајнот создадоа нова платформа, со поинаков концепт на функционирање вметнат во минималистички ентериер, со акценти во силна...