Ознака: Пијано

„Вечер со популарни мелодии“ и „Класиката е вечна“: Два новогодишни концерти...

Одделот по пијано при ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“, организира и ќе се претстави на новогодишни концерти на 22 декември. Традицијата ќе ја продолжат со...

Пијанистката Ана Велиновска изведе дело од композиторот Гоце Коларовски во Швајцарија

Македонската пијанистка Ана Велиновска ја воодушеви швајцарската публика со нејзиниот настап во Зудпол Луцерн, каде што изведе дело од македонскиот композитор Гоце Коларовски. На...

Ден на пијаното во Културно -информативниот центар

Денеска и на 29 март во Скопје, по седми пат, ќе биде одбележан Денот на пијаното. Настапите на учесниците ќе се одржат во КИЦ...

Софија Ташкоска освојува награди на натпревари по пијано

ТАЛЕНТИ Софија Ташкоска од Прилеп е млада и надежна пијанистка, која во изминатиот месец учествуваше на пет меѓународни натпревари по пијано и се врати со...

„Илија Николовски – Луј“ после 15 години доби ново концертно пијано

Државниот музички и балетски училиштен центар „Илија Николовски - Луј“ после повеќе од 15 години доби ново концертно пијано. Инструментот денес на првиот учебен...

Концерт за виолина и пијано со српски уметници на „Охридско лето“

Музичката програма на 61-то издание на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт за виолина и пијано на српските уметници Драган Средојевиќ и Ненад...

Најбрзиот пијанпијаноист на светот, Љубомир Мелник, за прв пат во Скопје

МКЦ Скопје го најавува концертот на врвниот пијанист и композитор, Љубомир Мелник, кој прв пат доаѓа во Скопје, на специјална локација, во зградата на...

Рецитал на пијано-дуото Аврамовска – Мариновски во Софија

Во концертната сала на музејот „Борис Христов“, во Софија, се одржа „Солистички рецитал на пијано-дуото Аврамовска - Мариновски“. На програмата на концертот беа дела...

Звуците од пијаното ѝ донесоа многубројни награди и признанија на Софија...

Младата пијанистка Софија Михајловска, ученичка во седмо одделение во ОУ „Даме Груев“ Битола, уште како мала се заљубила во пијаното. Кога имала само неколку...

„Охридско лето“ приреди концерт за четирирачно пијано

Различни композитори и различни музички стилови на едно пијано донесоа рускиот пијанист Илја Максимов и неговата партнерка Јулија Коќубан од Полска на фестивалот „Охридско...