Ознака: откривање

Тест на крвта може да го забрза откривањето на 50 вида...

Покрај откривањето присуство на рак, тестот „галери“ може да идентификува цврсти тумори во ткивата, како што се дојката, црниот дроб, белите дробови и дебелото...

СЗО: Откривањето на потеклото на Ковид-19 е морален и научен императив

Откривањето на потеклото на Ковид-19 е морален и научен императив и сите хипотези мора да се истражат, изјави генералниот директор на Светската здравствена организација...

Дали и колку се користи полиграфот во Македонија

Во последните години, во МВР се вложува во унапредување и осовременување на постапката на полиграфско тестирање, односно се вложува во специјализирани, континуирани и стручни...

Австралија во орбитата ќе има сателит за откривање на пожари

Како што се покажа во последно време, пожарите во оддалечените делови на Австралија може да горат со часови и да се шират со голема...

Германската армија обучува кучиња за откривање корона

Германската армија тренира кучиња за откривање нови видови на коронавирусот кај луѓето, пишува германското списание „Дер шпигел“. Како дел од проектот што заеднички го имплементираат...

Германските овчари се најдобри полицајци

Не секое куче може да биде „вработено“ во полиција ниту, пак, може да одговори на работните задачи, кои вклучуваат потера, откривање криминалци, заплена на...

Откриена статуа на убиениот генерал Сулејмани во Либан

Голема статуа на командантот Касем Сулејмани, кој беше убиен во американски воздушен напад минатиот месец, е поставена во јужен Либан, во близина на границата...