Ознака: ОТА

Кој допушта да попушта клучна алка во безбедносната верига?!

Ќе се создаде ли правен вакуум во раководењето со безбедносната Оперативно-техничка агенција (ОТА)? Директорот на Оперативно-техничката агенција, кому му истекува мандатот, само пред неколку дена...

Утре истекува мандатот на Зоран Ангеловски, ќе остане ли ОТА без...

Директорот на ОТА Зоран Ангеловски вчера закажа прес-конференција, која требаше да се одржи денеска пред Собранието, но изутринава настанот беше откажан. Мандатот на Ангеловски...

Реакцијата на државата на евентуален сајбер-напад е на ниво на мртов...

Директорот на ОТА, Зоран Ангеловски денеска информираше дека изработиле дигитален систем за пренос на класифицирани информации, кој е еден од најмодерните во регионот, со...

Собранието освои повеќе закони вратени од Иванов, меѓу кои и законите...

Собранието на Република Северна Македонија, во рамки на денешната 94 седница усвои повеќе закони кои претседателот Ѓорге Иванов одби да ги потпише и ги...

Иванов не ги потпиша законите за антидискриминација и за ОТА

Претседателот Ѓорге Иванов не ги потпиша указите за прогласување на законите за за заштита од дискриминација и за оперативно техничката агенција и електронски комуникациија,...

Националниот центар за сузбивање криминал стана оперативен

Mинистерот за внатрешни работи Оливер Спасовски вчера го промовира и направи евалуација на досегашното функционирање на Националниот координативен центар за сузбивање организиран и сериозен...

Владата за десетина дена ќе до одбере најдобриот од трите модела...

Управата за безбедност и контрараузнавање и Агенцијата за разузнавање да останат како што се досега, првата во рамки на МВР, втората како посебен орган,...

ОТА почнува со работа

Оперативно техничката агенција од денеска и официјално почнува да работи со полн капацитет, инфомираа денеска на заедничка прес-конференција вицепремиерот и министер за внатрешни работи...

Се активира тимот што ќе превенира злоупотреба на прислушувањето

Оперативно-техничката агенција (ОТА), која од први ноември започнува да работи, според законот, треба да биде независна во делот на техничката улога во следењето на...

Ангеловски: Во Македонија нема незаконско прислушување во моментов

Оперативно техничката агенција, која согласно реформите ќе биде медијатор во процесот на следење на комуникациите, ќе почне со работа од 1 ноември, како што...