Ознака: основни училишта

Основците од Центар преку проектот „Велоучилишта“ ќе учат за загадувањето и...

Општина Центар потпиша меморандум за имплементирање на проектот „Велоучилишта“ наменет за учениците од основните училишта на територијата на оваа скопска општина. Проектот треба да овозможи...

Даскаловски: Посебни лица се ангажирани за безбедноста на учениците во Карпош

Општина Карпош воведе посебно овластени лица за зголемена безбедност на учениците пред училиштата. Од сите 10 основни училишта, лица од административно-техничкиот кадар ги пречекуваат...

НГМ ќе ја отвори годишната изложба на основни училишта

Националната галерија на Македонија (НГМ) денеска во Даут-пашин амам ќе ја отвори традиционалната годишна изложба на основни училишта, која ќе може да се посети...

Ќе се подобрува исхраната во основните училишта

Министерството за образование и наука информира дека во рамки на проектот за подобрување на исхраната на децата во предучилишните установи и основните училишта, кој...