Ознака: Осломејско Езеро

Одложено чистењето на дното на Осломејско Езеро

Иако викендов беше планирано чистење на отпадот од дното на Осломејско Езеро, сепак поради матност на водата и ниската температура од  пет Целзиусови степени...

Осломејското Езеро порибено со поголем број крупни примероци на крап

Раководството на риболовниот клуб Хантер Фиш од Кичево, кој стопанисува со Осломејското Езеро, деновиве изврши порибување на езерото со поголем број крупни примероци на...

Риболовците од „Урбан Крап“ од Охрид со најмногу уловена риба на...

По 72 часа рибарење и со учество на 16 екипи заврши првиот крапски риболовен натпревар „Боила куп“ на Осломејско езеро. Екипата на „Урбан крап“...

Крапскиот риболовен натпревар на Осломејско езеро на барање на клубовите сепак...

И покрај најавите од локалниот риболовен клуб „Хантер Фиш“ од Кичево, организатор на овој крапски риболовен натпревар дека истиот ќе се одложи за две...

Еколошка акција на Осломејско езеро

Во организација на спортско риболовното друштво „Хантер Фиш“ од Кичево, денес беше организирана еколошка акција во која се собираше секаков вид отпад оставен во...

„Тони Солар“ со најбогат улов на завршниот натпревар на „Боила купот“

На Осломејското Езеро По 72 часа активен риболов заврши последниот натпревар во рамките на „Боила купот“ за годинава, на Осломејско Езеро. На овој натпревар учество...

Љубители на спортскиот риболов пуштаат капитални примероци на крап во Осломејско...

Љубители на спортскиот риболов пуштија крупни примероци на крап потешки и од 20 килограми во Осломејското Езеро, откако риболовното друштво „Хантер Фиш“ од Кичево...

Членовите на здружението „Надеж“ во посета на Осломејско Езеро

По иницијатива на раководството на здружението на родители на деца со пречки во развојот „Надеж“ од Кичево, неодамна беше реализирана средба со раководството на...

Риболовците од Виница најуспешни на натпреварот на Осломејско Езеро

Изминатите три дена во рамките на спортско-риболовната лига дисциплина крап, на Осломејско Езеро се одржа натпреварот Куп 8-ми Септември. Во период од 72 часа...

Осломејско Езеро викендов домаќин на третото коло од Крапската лига

Од утре до 3 јули на Осломејско Езеро ќе се одржи натпреварот од третото коло во рамките на Крапска лига на Македонија, чиј организатор...