Ознака: ОПЕК+

Намалувањето на производството на нафта се заканува да ги зголеми цените

Саудиска Арабија најави дека ќе го намали производството на нафта за еден милион барели на ден (бнд) од јули. Намалувањето следува по претходните најави на ОПЕК+...

Во очекување нов ноемвриски потрес на глобалниот енергетски пазар

Што значи одлуката на ОПЕК+ да го намали производството на нафта за два милиони барели Глобалните геоенергетски игри не се ништо помалку динамични, а ни...