Ознака: „ОМО Илинден“

ОМО Илинден-Пирин: Полицијата не им дозволи на Македонците да веат македонски...

Македонците во Бугарија се жалат дека бугарската полиција не им дозволила да веат македонски знамиња во Благоевград, на одбележувањето на 151-та годишнина од раѓањето...

Џамбаски: Брисел ќе ја казни Бугарија поради македонското малцинство

Ангел Џамбаски, заменик претседател на ВМРО-БНД и европски пратеник, во текот на своето гостување на бугарската телевизија „СКАТ“ рече дека признавањето на македонското малцинство...

Бугарија 13 пати е осудена во Стразбур за дискриминација на Македонците

Тешкиот инцидент со расистички скандирања и фашистички поздрави од страна на група навивачи на фудбалската репрезентација на Бугарија на мечот против Англија на стадионот...