Ознака: одземање

„Ќе ви ги одземеме пасошите, ако не се пишете Бугари“ им...

Претседателот на бугарската фондација Македонија Виктор Стојанов упати закана до Македонците од Пустец предупредувајќи ги дека ако не се попишат како Бугари на пописот...

Русите повеќе не ќе можат да влегуваат во ЕУ со своите...

На руските државјани во иднина ќе им биде забрането да влегуваат на територијата на ЕУ со своите возила, а доколку го сторат тоа, земјата...

Владата иницира одземање на државјанството на Онишченко

Согласно членот 14 од Законот за државјанство, Владата денеска побара да започнат активности за поништување на решението за прием во државјанство на Македонија за...

Судот одлучува дали ќе ѝ го одземе пасошот на Лидија Димова

Разрешената директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, заедно со нејзиниот адвокат пристигна во кривичниот суд, каде што ќе...

Рударските компании бараат јасни критериуми за одземање концесија

Неисполнувањето на обврските од интегрираните еколошки дозволи А и Б може да биде причина за раскин на концесијата, но не и мислење што може...

Украинското биро за истраги го потврди барањето за одземање на имунитетот...

Државното биро за истраги на Украина потврди дека доставило обвинение до јавниот обвинител против петиот претседател на земјата, Петро Порошенко, пренесува „Спутник“. -Главната канцеларија на...

Законска подготовка за доброволно одземање на животот

Во нацртот на граѓанскиот законик ќе се најде и предлог за легализација на евтаназијата во Србија. По двегодишна дискусија, владината комисија за изготвување на...