Ознака: Новогодишни украси

Граѓаните направија предновогодишна магија: Вечерна фото-прошетка низ центарот на метрополата

Нова Година е празник на украсите и сијаличките во милион бои и форми. Во недостиг на новогодишни градски украси, дуќаните даваат проблесок на тоа што...

Град Скопје ќе го раскине договорот за новогодишно украсување

Соочени со енергетската криза која е во тек, а имајќи во предвид дека државата набавува електрична енергија со драстично повисока цена, како и во...

Новогодишните украси можат да бидат опасни за милениците

Животни Куќните миленици, особено мачките, неретко си играат со украси, буткаат нешто од новогодишната елка или се заплеткуваат во светилките. Ветеринарите предупредуваат дека некои од...