Ознака: нова зграда

Битолските пожарникари добија ветување за нова зграда

За „Денот на пожарникарството на Македонија“ градоначалникот на Битола им вети нова зграда на битолските пожарникари. -Денес кога се одбележуваат 187 години, од формирањето на...

Општина Аеродром ќе добие нова зграда

Почна постапката за изведба на новата управна зграда на Општина Аеродром, за што е објавена јавна набавка за изработка на основен проект и нејзина...

Поставен камен-темелник за нова управна зграда на ЈКП „Водовод“ во Битола

ЈКП „Водовод“-Битола по 92 години конечно ќе се стекне со сопствена управна зграда. Во присуство на министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, градоначалничката Наташа Петровска...

„Водовод” – Битола ослободен од плаќање комуналии за изградба на административна...

Јавното претпријатие „Водовод“ од Битола не ќе мора да плати комуналии за изгрдаба на новата административната зграда. Вака одлучија советниците на советот на денешната седница,...