Ознака: надминување

Работодавачите предлагаат мерки за надминување на кризата

Со првиот пакет мерки, ОРМ бара од Владата директно да ја субвенционира цената на електричната енергија што ја купуваат компаниите на отворениот пазар над...

Османи: Има можности за решавање на спорот со Бугарија до крајот...

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи оцени дека постојат сериозни можности за решение на спорот со Бугарија до крајот на годината. Шефот на дипломатијата нагласи...

Светските лидери повикаа на глобален договор за надминување на пандемијата

Лидерите на 24 држави и Светската здравствена организација (СЗО) потпишаа заедничко отворено писмо, во кое истакнаа дека на светот му е потребно глобално решение...