Ознака: мутации

Мутации на бугарскиот синдром

Кога ќе навлезеш во калта, назад – нема. Пропаѓаш. Токму тоа ѝ се случува на Бугарија, во безумностите против Македонија. Се залетаа и бараа...

Шест правила што ќе ја дефинираат пандемијата оваа зима

Пандемијата постојано се менува, но човештвото може да се води според неколку принципи во однос на тоа што да очекува во иднина, пишуваат Кетрин...

Невакцинирани се 83 отсто од новите заразени со коронавирус

Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со ковид-19, во период од 6 август заклучно со 26 август. За вакцинирани се...

Колективен имунитет – тешко се стекнува, а може и да се...

Постигнувањето и одржувањето на колективниот имунитет не означува крај на борбата со ковид-19. Експертите велат дека колективниот имунитет брзо може и да се изгуби....

Вакцинацискиот национализам не е имун на новите мутации

Иако кампањите за масовна вакцинација веќе фаќаат чекор на Западот, сепак не се гледа крајот на пандемијата на ковид-19. За тоа се виновни САД...

Туризмот боледува од неизвесност

Земајќи го предвид фактот дека хотелските капацитети и туристички агенции подолг период се речиси без економска активност, а поголем дел компании веќе се затворени,...

Бесмислени мутации

Вирусите веројатно ќе мутираат и без нас и долго по нас. Смислено или бесмислено. Само враќајќи се назад, од луѓе на животни, да не...

Новооткриената мутација на ковид-19 ја доведува во прашање борбата за создавање...

Научниците откриваат дека е пронајдена првата значајна мутација на ковид-19 која би можела да претставува опасност за досега направниот напредок во откривање на потенцијална...

Ковид-19 мутира, досега идентификувани осум типа

Новиот коронавирус мутира како и останатите вируси и засега има осум типа кои кружат на планетава, тврдат експертите, а добрата вест е дека мутациите...

Исланд откри 40 мутации на коронавирусот

По тестирањето направено кај 9.768 Исланѓани за новиот коронавирус, ковид-19, исландските здравствени власти во соработка со приватната генетска компанија „Декодгенетикс“ откриле 40 мутации на...