Ознака: музеј на македонска борба

Музејот на македонската борба бара одговорност за упадот во Порта Македонија

Музејот на македонската борба – Скопје најостро реагира на злоупотребата и упадот во објектот Порта Македонија. Тие информираат дека денеска од страна на лица...

Наративни приказни за Скопје со Данило Коцевски во Музејот на македонската...

Скопје годинава одбележува значаен јубилеј од својата историја. На 13 ноември се навршуваат 75 години од ослободувањето на градот. Пред 75 години, Скопје било ослободено...