Ознака: МОФ

„Ќе се дише ли зимава“?

Герила акција на МОФ во Скопје Креативни скулптури со прашањето „Ќе се дише ли зимава“ денеска беа поставени на плоштадот „Македонија“ и пред ЈУ Дом...

МОФ: Средношколците не смеат да бидат заморчиња за тестирање брзи решенија

Младински образовен форум (МОФ) изразува загриженост за спроведувањето на овогодинешното квалификационо тестирање на средношколците кое вчера беше најавено во три средни училишта. Квалификационото тестирање...

Како до подобро ученичко организирање

Потребно е ново средношколско организирање за идни активни граѓани, беше заклучено на вчерашната тркалезна маса „Средношколско учество помеѓу теорија и практика“, организирана од страна...