Ознака: момо

Од МОН ја следат состојбата со интернет играта „Момо“

Министерството за образование и наука ја следи состојбата и во координација со другите институции презема соодветни активности за утврдување на причините за појавата на...

„Момо“ и „Синиот кит“ – опасни игри со детската наивност

Информацијата пласирана на некои од порталите, дека основци од училиштето „Коле Канински“ во Битола, наводно, инспирирани од интернет-игрите „Момо“ и „Синиот кит“, се самоповредувале...

Опасната игра „Момо“ се шири на социјалните мрежи

По „Синиот кит", опасна игра поради која неколку стотици деца во светот извршија самоубиство, се појави уште една контроверзна онлајн игра - „Момо“, која...