Ознака: млад

Пет активности што ќе го одржат мозокот млад

Според когнитивниот невролог, д-р Каролин Лиф, мозокот е единствениот орган во телото што се подобрува со возраста, но треба да се вежба. Таа препорачува...

Ме радува кога млад автор ќе ја добие наградата „Благоја...

За фотографот Кирил Штрков, претседател на Фотосојузот на Македонија, фактот дека 72 автори вложија напор, време и средства да отпечатат 401 фотографија за учество...

Награда за младиот хуманист Марко Пејчиновски

Тринаесетгодишниот Марко Пејчиновски, кој пред две години за 9 часа го преплива Охридско Езеро, деновиве доби светска награда за хуманост. Ова храбро момче по подвигот...

Не се враќа без награда од натпревар!

Освен во Македонија, Гоце се натпреварувал и во Бугарија, Србија, Словенија, Италија... Неодамна на музички натпревар по пијано во Софија освоил прво место, кое...