Ознака: младост

Хронологија на една изгубена младост

Повторно слушам како политичарите ветуваат дека ќе го запреле заминувањето на младите и ќе направеле сѐ да ги задржат во земјава. Се обидуваат да...

Сеќавањата на младоста ја поврзуваат публиката со нашите песни

По настапот на „Прљаво казалиште“ во Пробиштип Во Пробиштип, градот познат по своите рудни богатства, голем дел од населението се занимава со услужни дејности, но...

Забрана за капење во велешкото езеро „Младост“

Општина Велес на својата веб страница објави дека од вчера е забрането капење во водите на езеро „Младост“.  Од Центарот за јавно здравје Велес,...

Прозните книги на мојата младост

(од мојата 16. до 24. година, гимназија и факултет) Некои беа дел од училишната и студентската лектира (што тогаш ја читавме редовно, некогаш по задача,...

Откриена тајната на вечната младост

За да се подмладат клетките во телото со помош на автофагија, не е неопходно да се занимавате со исцрпувачки тренинзи и глад, доволно е...

Младоста против искуството на шаховското првенство

Просечниот рејтинг на Првенството на Македонија е 2.319 поени, просечната возраст 40,7 години, најмлад учесник е Емил Ристески (15), а најстар Љубиша Андоновски (59) Со...

Младост

Холандскиот Ајакс сезонава во фудбалската ЛШ не престанува да импресионира. Ако се погледнат само резултатите, тие не отстапуваат од историјата на овој клуб. Но...

Рокенролот е музика на нашата младост

Кога од перверзивните рифови и бинарните ритми на урбаниот блуз, од буги-вуги тактот и профаните деривативи на религиозната музика, блузот и ритам и блуз-музиката,...

Исланд, Франција и Норвешка демонстрираа младост за трофејна иднина

СП 2019 не донесе некоја новина кога станува збор за играта, но затоа видовме плејада млади таленти, а селекциите на Исланд, Франција и на...

Ензимите се фонтана на младоста

Процесот на подмладување е реален и опиплив и јас лично го доживеав на себе и се уверив во позитивните резултати на подмладување кај луѓето...