Ознака: мистерии

Мистерии и факти во врска со ковид-19

Колку „вакцините може да се изменат“ на начин што целосно ќе ја отстрани можноста за згрутчување на крвта кај вакцинираните, на што се фокусира...

Најосамената куќа крие повеќе мистерии

Од зомби-апокалипса до фактот дека воопшто не постои, повеќе мистерии се поврзуваат со најосамената куќа на светот. Постојат многу приказни што кружат за една бела...

Какви тајни откриваат мозаикот и натписот „Чувајте се од кучето“

Мистериите на Помпеја Античкиот римски град Помпеја, кој бил покриен од вулкански пепел по ерупцијата на вулканот Везув пред речиси две илјади години, е уникатно...

Мистерии за Бермудскиот триаголник

Бермудскиот триаголник е една од најголемите мистерии на модерното време. Исто така го нарекуваат и ѓаволски триаголник, а се наоѓа во северниот дел на...

Мистериите за Мона Лиза

Теориите околу моделот на најпознатото дело во историјата на уметноста, „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи се различни. Еден египтолог тврди дека таа ја...

Книгата „Урбанон“ на Марио Савовски е само почеток на патувањето

Младиот автор Марио Савовски годинава ја издаде интерактивната книга „Урбанон“, која претставува прв проект од овој вид во Македонија. Се работи за „Alternate Reality...