Ознака: месо

Црвеното месо го зголемува ризикот од разни болести

Црвеното месо веќе долго време има лоша репутација, а лекарите и нутриционистите советуваат да не се претерува со негово консумирање. Препораката на лекарите е...

Свинското месо со тенденција двојно да поскапи?!

Ниската цена во претходните години, африканската чума, како и континуираните загуби придонесоа за намалување на бројот на свињи во Македонија. Индивидуалните земјоделци немаат ни...

Високите цени и малиот семеен буџет ја намалија потрошувачката на...

Податоците на „Визуел капиталист“ ни послужија како повод да ги анализираме причините за помалата консумација на месо од страна на македонските граѓани во однос...

И вареното месо може да биде вкусно: Тајната е во водата

Ако ви треба месо за салата или кое било друго јадење, тогаш задолжително ставете го да се вари во врела вода, пишува „Аваз“. Многумина од...

Македонците консумираат најмалку месо во Европа, Шпанија е на прво место

Македонија, Албанија, Турција и Молдавија се земји каде што најмалку се консумира месо. Според мапата за потрошувачката на месо по земји во Европа што...

Цените на храната уште се до плафон. До кога?

Од Владата се оптимисти дека идната недела ќе се забележат резултатите од мерките што ги преземаа за да им помогнат на производителите и трговците....

Месарите спуштиле цени, но не добиле сите субвенционирана струја

На околу десетина компании од месната индустрија им се одбиени апликациите за добивање субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици. Тие веќе ги намалиле цените на...

Ако се укинат давачките на увозните суровини месото ќе поевтини повеќе...

Преработувачите на месо, како одговор на кризата и намалената куповна моќ на потрошувачите, најавуваат акција „Домашни квалитетни евтини месни производи достапни за секој наш...

Кризата со ѓубрива го потресува европскиот синџир на исхрана

Производството на пиво и на месо ќе биде најпогодено, бидејќи фабриките за ѓубрива се затворени поради зголемените цени на енергијата, предупредуваат Греам Ленктри, Себастијан...

Диво месо

Кои се причините за постоењето диво месо во различни структури на една држава, во цивилизациите, па дури и меѓу државите? Причините се карактерните особености...