Ознака: мајмун

Драма во Зоолошка: Спасено од давење мајмунчето Делфина, мајката го отфрлила,...

Во зоолошка Делфина има посебно креветче. Смените на работа на Зера се 12-часовни и додека ги завршува обврските гибончето го чуваат нејзините колеги. Дома...

Во Русија покрената истрага за циркуска претстава со мајмун облечен во...

Руските обвинители започнаа истрага бидејќи мајмун облечен во нацистичка униформа бил дел претстава во државен циркус. Во претставата имало и кози завиткани во нацистички...

Зоолошка доби бебе мајмун белорак гибон

Во Зоолошката градина во Скопје се роди мајмунче од видот белорак гибон, а веста за раѓањето на новиот станар на зоолошката беше соопштена на...