Ознака: луѓе

Полека, бе луѓе, ова е Македонија!

Секоја политичка групација има своја идеологија, идеологија што се искажува со одредена симболика. Симболиката има суштествено значење затоа што употребува зборови или слики за...

Зошто комарците напаѓаат некои луѓе, а од други бегаат?

Дали ви се причинува дека комарците едноставно обожаваат некои луѓе, додека други се чини дека се обидуваат да ги избегнат. - Нема сомнение дека поединци...

Кои се овие луѓе?

Дали некој ги познава новите два члена на Судскиот совет на Република Македонија, Антоанета Димовска и Наќе Георгиев? Во морето оскудни информации за новоизбраните...

Македонија има способни луѓе, но тие не се на списоците на...

Низ годините на површина исплива една сериозна аномалија во македонското политичко милје, во која сите што потфрлиле во својата работа, наместо да се повикаат...

Леле, луѓе, што не направивме!

Македонија беше одлична, четврта, на Европското првенство во кошарка во 2011-та, на следното во 2013-та беше на 21-то место, во 2015-та исто така меѓу...

Кои се најинтелигентните луѓе на сите времиња?

Интелигенцијата може да се мери на различни начини. Некои веруваат во тестовите, други, пак, поголемо внимание ѝ придаваат на емоционалната или социјална интелигенција. Исто...

Сѐ повеќе станови, сѐ помалку луѓе

Дали сѐ уште кај нас важи една теорија во економијата што вели ако станбената изградба се движи напред, тогаш и целата економија оди напред?...

Истражување покажува каде живеат ментално најздравите луѓе

Просечните национални резултати пресметани за извештајот се движеа од 46 или „постојано“ ментално здравје, во Јужна Африка, до националниот просек на Венецуела од 91,...

Срамота, срамота е луѓе!?

Срамот ги контролира нашите животи на многу моќни начини. И иако неговите правила не се напишани, очекувате луѓето да го следат чувството на срам...

„Човечката библиотека“ позајмува луѓе наместо книги за надминување на различностите

Рони Абергел, новинар и активист за човекови права со потекло од Данска, добил неверојатна идеја да основа несекојдневна библиотека во која наместо книги ќе...