Ознака: летање

Тасевски: Ќе бараме одговорност за случувањата околу огласот за контролори на...

Од Струковиот синдикат на контролори на летање (ССКЛ) велат дека со одлуката што ја донесе денеска Управниот одбор на М-НАВ за упатување на обука...

Што се разбираат Данци од летање авиони

Каква врска има новоизбраниот шеф на ЈО ГОКК со контролата на летање? Може ли тој да се нафати да врши дејност давање услуги во...

Времено прекината селекцијата на кандидати за контролори на летање во М-НАВ,...

Селекцијата на кандидати за контролори на летање во државната М-НАВ, компанија на која Македонија и делегира задачи и одговорност за управување и контрола на...

Милијардерот Ричард Брaнсон денеска лета во вселената

Компанијата „Вирџин Галакси“ на милијардерот Ричард Брансон денеска ќе изврши пробен туристички лет во вселената. Брансон ќе биде меѓу шесте патници во ракетата со крила,...

Пилот тинејџер на прагот да собори соло-рекорд во летање низ светот

Тревис Лудлоу од Бакингемшир, Англија, замина од Туг, Холандија, на 29 мај, упатувајќи се на исток низ Европа, преку Полска, пред да прелета низ...

Посилни турбуленции како резултат на климатските промени

Потенцијално опасните турбуленции стануваат се почести на трансатлантските летови, како резултат на промените во воздушните струења поврзани со климатските промени, покажува нова студија. Турбуленциите на...