Ознака: ЛГБТИ

ЛГБТИ-заедницата „распната“ меѓу говорот на омраза и слободата на изразување

Приказната за говорот на омраза нема крај. Но што покажува праксата од работата на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите (СЕММ)? Обидите...

Викенд на гордоста – Скопје

Осмиот по ред Викенд на гордоста Скопје ќе се одржува во периодот од 2 до 8 септември, во Музејот на современа уметност, Кoмитет и...

Скопје парадира за ЛГБТИ, а маршира за семејството

Денес во Скопје ќе се одржат две јавни демонстрации на вредности, соодветни за групите што се одлучија тие вредности јавно да ги промовираат. Имено,...