Ознака: Крап

Рибарите од Пустец бараат крапот да се пласира како преспански бренд

Рибарите од oпштина Пустец, каде живеат над 5 илјади жители-Македонци бараат крапот да се пласира како преспански бренд. - Во општина Пустец, каде на брегот...

Риболовците од „Урбан Крап“ од Охрид со најмногу уловена риба на...

По 72 часа рибарење и со учество на 16 екипи заврши првиот крапски риболовен натпревар „Боила куп“ на Осломејско езеро. Екипата на „Урбан крап“...

Осломејското Езеро порибено со 680 килограми капитални примероци на крап

Денеска беше извршено првото порибување на Осломејско Езеро со 680 килограми капитални примероци на крап што ги обезбеди од рибникот Жабени, Битолско. Претседателот на...

Од денес ловостој на крап на Осломејското Eзеро

Спортско риболовното друштво„ Хантер Фиш“ од Кичево, кое се грижи за Осломејското Eзеро, ги известува спортските риболовци и сите кои сакаат во овој период...

Нов термин за „Последната лента на Крап“

„Последната лента на Крап“, во изведба на маестралниот Ѓорѓи Јолевски, првенец на МНТ, и 30-минутен разговор со него се закажани на 3 ноември, на...

Заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро

По месец и половина заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро и за истиот период беше забранет ловот на овој вид риба, или се...

Крап од седум килограми уловен во Осломејско Езеро

Еден од најголемите душегрижници за Осломејското Езеро, Бесми Елези во текот на вчерашното претпладне во езерото улови крап со тежина од 7 килограми и...

Завршија мрестот на крапот и ловостојот на Осломејско Езеро

Значајно е тоа што нивото на езерото цело време беше константно, што е еден од основните предуслови за успешен мрест на крапот Викендов заврши мрестот на...

Зошто рибарите претежно сакаат да ловат крап?

За да се улови крап, рибарот треба да осознае многу работи поврзани со него, за да не испадне на крајот дека со денови залудно...

Крупниот крап стиска со забите како човекот

Сигурно на секој рибар му се случило да фати крап, а потоа кога ќе се обиде да го извлече од водата да забележи дека конецот...