Ознака: Корона-криза

Владата се задолжи со 160 милиони евра за да се надминат...

На синоќешната седница, Владата ја донесе Уредбата со законска сила за задолжување на земјава кај Европската Унија со цел справување со последиците предизвикани од...

Бил Гејтс знае како да ги наведе милијардерите да донираат за...

Бил Гејтс се издигна како еден од најважните луѓе во ерата на коронавирусот благодарение на изградбата на фабрики за вакцини, со повиците за масовно...

Стрес-тест

Во овие моменти голема е одговорноста да се носат брзи и енергични одлуки што може да бидат од витално значење за државата. Борбата против...

Народната банка: Банкарскиот систем е подготвен да се справи со шокот...

Советот на Народната банка одржа редовна седница на којашто ги разгледа и усвои Годишниот извештај за 2019 година и Извештајот за ризиците во банкарскиот...

Пандемијата донесе нови зборови во секојдневниот јазик

Епидемијата на коронавирус е сеприсутна тема на глобално ниво и, како таква, во секојдневниот јазик воведе голем број поими и фрази што порано не...