Ознака: кондиција

Туристичкиот бум на јадранскиот брег ја враќа финансиската кондиција

Сумирањето на резултатите од туристичката сезона во Хрватска откри неверојатен напредок и очигледно закрепнување од областа на оваа форма на националното стопанство. Иако извештајот...

Дознаките ја одржуваат економијата во кондиција

Девизните дознаки на нашите иселеници од странство се исклучително важна компонента во платниот биланс на земјата, го покриваат традиционално високиот дефицит во тековната сметка...

Фатмир Бесими: Буџетот е во добра кондиција

Во буџетот има доволно средства за да се извршува непречено, односно редовно да се исплаќаат плати, пензии, социјална помош, како и за обврските кон...