Ознака: коли

Самозапалени возила честа слика во лето: Зошто се случуваат пожарите

Високите температури знаат да предизвикаат големи несреќи и кај возилата. Пожарите што настануваат во автомобилите се посебно опасни, зашто многу брзо се шират Недоволно одржување...

Се запалија неколку автомобили на паркинг во Ново Лисиче

Утрово во скопската населба Ново Лисиче, на паркинг гореа автомобили. Жителите од околните згради се собраа да го гаснат пожарот, а некои и си...

Коњските коли не се тргнаа од скопските булевари

На полицајците навистина им е тешко да се справат во ваквите случаи, затоа што најчесто управувачите на запрежните коли немаат никаква легитимација По улиците на...

Скопјанец крадел коли, а потоа ги уценувал сопствениците

Кривична пријава за триесет и осумгодишен скопјанец, крадец на возило за кое подоцна уценувал дека ќе го расклопи на делови доколку сопственикот не му...