Ознака: Камчатка

Еруптира голем вулкан во Русија, облак од пепел се прошири на...

Вулканот Шивелуч на Камчатка, на исток на Русија еруптираше рано наутро, исфрлајќи облак од пепел висок 10 километри, што претставува зголемена закана за воздушниот...

Вулкан на Камчатка исфрли облак од пепел во височина од 10...

Вулканот Безимијани на рускиот полуостров Камчатка исфрли облак пепел висок околу 10 километри. Руските геолози објавија и фотографии од лава и испарувања кои излегуваат од...

Магична поларна светлина на небото над Камчатка

Необична поларна светлина се појави на северот на Камчатка како последица на магнетна бура, соопшти Институтот за космофизичко истражување и ширење радиобранови, при Одделот...