Ознака: Илинден

Пожар во скопски Илинден: Зад хотелот „Белви“ гори трска, огнот се...

Гори стрниште позади хотелот „Белви“ во скопската населба Илинден, а густиот чад се гледа и од Скопје, информацијата ја потврдуваат и од Центарот за...

Мултиетничка држава!? Ајде внимавајте малку повеќе на јавните настапи!

Вниманието ни го привлече една фраза што во последно време како да станува сѐ поприсутна и која боде очи, а од неразбирливи причини беше...

Демократски сојуз: Државниот врв сокриен од народот

Државниот врв вчера држеше говори на најголемиот македонски национален и државен празник, ИЛИНДЕН, далеку од народот, со силно полициско обезбедување и одбрани гости. Имаше обид...

Македонија и Илинден

Македонија денес се наоѓа на еден тежок крстопат, а нејзината судбина зависи од тоа по кој пат ќе тргнеме: по патот што ни е...

Утрото по Илинден

Целата таа акумулирана енергија на македонските граѓани, која можеби наликува и на национална фрустрација предизвикана од притисоци однадвор низ годиниве, се чини дека на...

Аманетот на македонските херои – водилка за иднината

Пораки и одгласи од одбележувањето на Илинден На вчерашното одбележување на големиот македонски национален празник Илинден беа испратени голем број пораки и честитки од политичари,...

Какви пораки испратија политичарите за Илинден?

Пораки за обединување, реформи и носење државнички одлуки за продолжување на европскиот пат на државата, како континуитет на аманетот на илинденците и асномците упати...

Поклон за илинденците на Мечкин Камен, граѓаните сакаат достојна почит за...

Бројни делегации, од државните институции, од дипломатскиот кор во земјава, на политички партии, здруженија денеска на Мечкин Камен положија цвеќиња и се поклонија пред...

Џафери од Мечкин Камен: Време е за разум и одговорност, да...

Европската идеја од пред 120 години од Крушевскиот манифест за слобода, обединување и просперитет е веќе на дофат. Сега, како што ви е, верувам,...

Пораки од Трново: Илинденското востание било, е и ќе остане Македонско

Втори август е национален празник на Македонија и Македонците и затоа отфрламе нова политичка историја за Македонија и Македонците. Илинденското востание било, е, и...