Ознака: изолација

Епитаф за нашата културна изолација

Замислете, скопската публика на тој 15 јуни 1968 година што била на балетската претстава на Пол Тејлор во Универзална имала привилегија да ужива во...

Османи: Ризикуваме изолација како таа од 2006 до 2017 година

Мора да се качиме на брзата патека за Европската унија (ЕУ), во спротивно ќе останеме во меѓународна изолација како што беше во периодот од...

ЕУ ќе ја менува официјалната политика кон Русија – изолација е...

Европската унија има за цел да ја формализира новата стратегија кон Русија, а тоа е изолација, пишува Политико. Според интерен нацрт-документ во кој имал увид...

Пратеничките прашања во повеќемесечна изолација

Додека извршната власт ги ужива своите 100 дена, веќе неколку месеци не функционира собраниската алатка пратенички прашања, во период кога земјата се соочува со...

Решенијата за изолација од денеска во електронска форма

Согласно владината одлука за измена на начинот на достава на решенијата за изолација на лица позитивни на ковид-19 и на нивни контакти, од денеска...

Комисијата за спречување дискриминација ќе ја следи доставата на решенија за...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) соопшти дека по покренатата постапка од нивна страна, а во врска со објава во медиумите дека...

Решенијата за изолација ќе бидат испорачани преку веб-платформа со целосна заштита...

Државниот здравствен и санитарен инспекторат, во консултација со Министерството за здравство, со Агенцијата за заштита на личните податоци и со Владата го изготвува дигиталниот...

Се намалува периодот на изолација на седум дена

Владата на денешната седница донесе одлука за намалување на периодот на изолација за лицата кај кои лабораториски е утврдено присуство на kовид-19, како и...

Се очекува одлука за можното скратување на периодот за изолација

Се очекува препораката за скратување на периодот за изолација од десет на седум дена, донесена од Комисијата за заразни болести, денеска да се најде...

Скратување на изолација од десет на седум дена, препорачува Комисијата за...

Според министерот Сали, оваа одлука не е конечна, затоа што во идниот период состојбата со новозарезани ќе се следи и соодветно ќе се носат...