Ознака: Изложбата

Дубравка Угрешиќ: Јас никако не сум „уметница“ и сѐ на изложбата...

Со изложба на хрватската писателка започнува „Крик“ Со отворањето на изложбата „Црвеното училиште“ на писателката Дубравка Угрешиќ вечерва, со почеток во 19.30 часот, во културниот...

Златнозорци со маски на лицата упаднаа на изложбата на Сергеј Андреевски

Потсетување на македонската јавност за немилиот настан пред една година: Точно пред една година, членови на грчката забранета организација Златна зора со маски и качулки...

Изложбата „Сликарството на Ликовната академија во Штип“ во Софија

Во галеријата на Културно-информативниот центар на Македонија во Софија е отворена ликовната изложба „Сликарството на Ликовната академија во Штип“. На изложбата се претставени дела...

Се отвора изложбата „Кво вадис“

Галеријата „Метаноја“ во соработка со „Балканскиот институт за вера и култура“ ја отвора изложбата „Кво вадис“ на академската сликарка Валентина Поцеска, денеска, од 19...

Отворена изложбата „Фламански тенденции“ на Васко Ристовски

Во Галерија 2 во МКЦ е отворена изложбата „Фламански тенденции“ на Васко Ристовски, сликар на наивата, кој дипломира на Земјоделскиот факултет во Скопје, во...

Се повеќе уметници учесници на изложбата „Вечното танго“

Мултимедијалната изложба обединува повеќе од 40 учесници со дела во најразнородни техники што ја доловуваат непосредната инспирација на уметниците од поетиката на музиката и...

Плакатите на Лазе Трипков предизвикуваат чувство на национална гордост

Во пресрет на изложбата во Куманово На 16 февруари, во 19.30 часот, во Уметничката галерија при Музеј Куманово, ќе се отвори седмата самостојна изложба на...

Изложбата „Париски рефлексии“ отворена во Битола

Со поддршка на Францускиот културен центар во Скопје, француската амбасада, Француската алијанса и почесниот конзул на Франција, во Офицерскиот дом во Битола е отворена...

Изложбата „Траги“ на Горан Ристовски во „Јадро“

„Траги“ е самостојна изложба на Горан Ристовски поставена во културниот центар „Јадро“. Во овие дела тој ја критикува човечката сурова интервенција врз природната средина...

Изложбата „Мултиверзум“ на Симон Шемов во „Даутпашин амам“

Во „Даутпашиниот амам“ ќе биде поставена самостојната изложба на академскиот уметник Симон Шемов. Свеченото отворање е вечерва, во 20 часот. Обраќање ќе имаат директорката...