Ознака: „Златна мечка“

Добитничката на „златна мечка“, Илдико Ењеди, на „Киненова“

Со доделување на наградата за особен придонес во филмската уметност на режисерката Илдико Ењеди и проекција на хрватскиот филм „Чичко“, во режија на Давид...

„Златна мечка“ за животно дело за Хелен Мирен

На 70-то издание на Берлинскиот филмски фестивал, кој ќе се одржува од 20 февруари до 1 март, на оскаровката Хелен Мирен ќе ѝ биде...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во...