Ознака: зелени

Зелени

Премиерот сигурно знае дека Али Ахмети има тесни врски со зелените и зеленото. Пред да одлучи Али да се определи за политичар или лидер...

Зелени површини

До старата мелница позната со името „Млин Куманово“ сега се наоѓа училиштето „Коце Металец“, спроти бензинска пумпа и автопатот што води кон населбата Ченто,...

Зелени сертификати за домаќинствата што штедат енергија

Индивидуалните домаќинства за домување, заедници на сопственици и приватни установи што имаат инсталиран систем за греење на обновливи извори на енергија (ОИЕ), може да...

Шарени и/или зелени?

Севкупната криза (економска, морална, политичка, социјална, културна) во која се наоѓа оваа нација (ако е воопшто нација, т.е. политичка заедница на еднакви граѓани) се...

Бектеши: Можни се измени во Законот за трговија на зелените пазари

Законот за трговија на зелените пазари ќе почне да се применува од први јануари 2019 година, но можно е да се донесат измени во...

Властите допрва ќе размислуваат за зелени покриви

Граѓаните во Скопје веќе го чувствуваат загадувањето на воздухот, а сите знаат дека зеленилото и дрвјата потпомагаат многу за негово прочистување. Од таа причина...

Зелениот катастар ќе биде лична карта на зелените површини

Во Скопје не може да се дефинира колку зеленило има по жител, од причина што нема податок колку жители официјално живеат во него. Со...