Ознака: здравје

Прекувремената работа не е добра за здравјето

Многу работници сметаат дека околината ќе ги доживее како недоволно посветени ако први го напуштат работното место. Според многу истражувања, апсолутно нема полза од...

Нема компромис на сметка на здравјето на граѓаните

ЗА И ПРОТИВ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ Воопшто не се согласувам со коментарите на рударскиот сектор и нивниот претставник, господин Николајче, имајќи предвид...

Покачени триглицериди – сериозен индикатор на влошено здравје!

Покачените масти се сериозен индикатор за влошување на вашето здравје, а на долг рок предизвикуваат појава на артериосклероза, која го зголемува ризикот од покачен...

Здрава храна – Мешунките најдобри за здравјето

Мешунките се јадат насекаде низ светот. Полни се со растителни влакна и со витамините од групата Б. Тие се одлична замена за месото и...

Урбаната бучавост му штети на здравјето

Главниот град на Македонија не изостанува во глобалната слика на градови со урбана бучавост, која во одделни делови е неколкукратно поголема од дозволеното ниво....

Келераба – ризница на здравје

Келерабата е зеленчук од фамилијата зелки. Најмногу се користи во Европа и во Азија, а својата популарност ја должи на големите здравствени бенефиции, кои...

Убавината и здравјето на жените во фокусот на конференцијата „Профемина“

Четвртото издание на регионалната конференција за жени „Профемина“, во чиј фокус се жените и сè што е поврзано со нив, се одржува денеска во...

Чувањето на здравјето е нашата прва етичка задача

проф. д-р Кирил Темков Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта е здравјето. Без оглед што сака некој и кон што се стреми, не смее...

Политичка пресметка и преку здравјето на Вучиќ

Здравствената состојба на српскиот претседател Александар Вучиќ е стабилна и тој е пуштен по лекувањето во Воено-медицинската академија, објави вчера Српската радио-телевизија. Вучиќ претходно...

Македонското здравство најнеподготвено за брза реакција

Од земјите од регионот, Македонија е најлошо рангирана, дури на 90-та позиција, што практично значи дека Македонија е најмалку подготвена и способна да одговори...