Ознака: епи

Опаднат ентузијазам за реформи во јавната администрација

Во Извештајот за мониторинг на реформата на јавната администрација 2021/2022“, изработен од Институтот за европска политика (ЕПИ), се забележува стагнација или дури и назадување...

ЕПИ: Со медијација до помалку судски спорови и помали трошоци за...

Медијацијата значително ја намалува потребата од судски спорови, а истовремено претставува и помал трошок за граѓаните, е клучната порака од денешниот настан „Придобивките од...