Ознака: електронска ТВ-монтажа

Почина Коле Јовановски, пионер на електронската ТВ-монтажа

На 58-годишна возраст почина еден од најкреативните и најпродуктивни пионери на електронската телевизиска монтажа и постпродукција, Коле Јовановски. Од 1981 година работеше во МТВ,...