Ознака: Долорес Атанасова-Лори

Поетско читање „Смени го невремето“

Поетско читање, наречено „Смени го невремето“, ќе се одржи в сабота (26 март) во кафулето „Буква“ со почеток во 20:30 часот. Снежана Стојчевска, Долорес Атанасова...

Промоција на „Ќе фатит бран“ од Долорес Атанасова-Лори

Промоцијата на книгата „Ќе фатит бран” од поетесата Долорес Атанасова-Лори ќе се одржи на платото пред МКЦ, на 5 јуни (сабота) со почеток во...

Д.А. Лори: Осудените на слобода жедни преку вода поминуваат

Д.А. Лори (Долорес Атанасова-Лори) е македонска поетеса, родена во Германија. Нејзините песни за првпат се објавени во „Букбокс“, по што следи соработка со издавачката...

Промоција на „Небо во кафез“ од Долорес Атанасова-Лори

Промоција на книгата поезија „Небо во кафез“ од Долорес Атанасова-Лори ќе се одржи денеска, во 18.30 часот, во фоајето на киното „Фросина“, во Младинскиот...

Промоција на „Небо во кафез“ од Д.А. Лори

„Небо во кафез“ е насловот на најновата збирка поезија од Д.А.Лори, која ќе биде промовирана на 26 октомври во фоајето на киното „Фросина“ во...

Долорес Атанасова – Лори е добитничка на наградата „Тодор Чаловски“

Здружението за култура, литература и уметност „Галикул” има чест да извести дека поетесата Долорес Атанасова-Лори (Д.А. Лори) е овогодишна добитничка на наградата „Тодор Чаловски“...