Ознака: дневник

Манастирот

Дневник по 40 години (3) Со Драмата на Македонскиот народен театар во Пиринска Македонија Пред 40 години, во октомври 1982-та, ансамблот на Драмата на Македонскиот народен...

Планино, Пирин Планино

Дневник по 40 години Со Драмата на Македонскиот народен театар во Пиринска Македонија Пред 40 години, во октомври 1982-та, ансамблот на Драмата на Македонскиот народен театар...

Авторката на „Вуханскиот дневник“ нема намера да молчи

Кинеската писателка Фанг Фанг е цел на напади поради нејзиниот дневник во кој го опишa животот во Вухан за време на почетокот на епидемијата...

Дневник од 17 век открива фрапантни сличности со денешната состојба

Уте Лоц Хојман е доцентка и директорка на Отсекот за студии на доцен среден век и реформации на универзитетот „Аризона“ во САД. Неодамна таа...

Читањето на Дневникот на Калина облагородува и лекува

Вдахновена од непоматена, бескрајна, безрезервна љубов кон планините и природата, оваа книга е напишана со многу радост, страст и осет за убавото, беше кажано...

Дневникот на Ана Франк откри интимни детали

Користејќи дигитални техники за обработка на фотографии, стручни лица прочитаа две страници од познатиот Дневник на Ана Франк, кои девојката ги прекрила со кафеава...