Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25234)

Вообичаени грешки кога чувате куче

Животни Миленичињата, како и децата, бараат внимание. Вниманието е исклучително важно за нивното физичко и ментално здравје, но сопствениците често прават грешки што можат да...

Нема дилема дали има заедничка национална историја! Нема!

Политичките интерпретации од типот „заедничка“ или „иста“ историја се само лажна дилема. Преговорите за „националниот наратив и утврдувањето што и како ќе изучуваат учениците“...

Земјите од регионот ги менуваат личните карти на граѓаните

За разлика од иницијативите на српските и хрватските државни органи, кои се однесуваат на подобра заштита на личните податоци и проширување на примената на...

Уставниот суд донесе одлука во полза на штедачите на Еуростандард банка

Уставниот суд на вчерашната седница донесе одлука со која го укинува членот 163, став 3 од Законот за банките, со што е прифатено барањето...

Се бара формула за поголема конкурентност на земјоделскиот сектор

Сегашната структура на земјоделскиот сектор се карактеризира со постоење на голем број субјекти со мали производствени можности што поединечно продуцираат ограничени количества со неусогласен...

Во бугарските политики веќе никој не верува

За разлика од Бугарија и од Грција, во кои е забележан драматичен пад на довербата и земји кои патем практикуваат и неевропска и уценувачка...

Бомби, пушки, пиштоли… направени со 3Д-печатачи

Зачестените информации од светот дека во 3Д-печатачи се печатат разновидни форми на опасни оружја, треба да го подигнат алармот кај властите во правец на...

Дали е на повидок нова студена војна

Државите од регионот и од светот несебично го одврзаа ќесето за набавка на оружје, при што речиси 2.000 милијарди долари се издвоени во 2020...

Летна сезона низ граничните лавиринти на Европа

Германија во петокот ја класифицира Велика Британија како „ризична земја“ и ги забрани сите патувања со земјата, освен суштинските. Германските граѓани што ќе се...

Вакцинацијата се одвива без проблеми

СТРУМИЦА Граѓаните на Струмица и другите општини во регионот од неодамна се вакцинираат во регионалниот пункт за вакцинација против ковид-19 што се наоѓа во спортската...