Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25189)

Дрвјата во домот се најнов тренд

Сите љубители на растенија редовно се борат со недостиг од простор и потреба уште повеќе да ја прошират својата зелена империја. Судејќи според трендовите...

Со најстариот хотел во светот управува исто семејство повеќе од 1.300...

Јапонскиот хотел „Нишијама Онсен Кијанкан“ работи повеќе од 1.300 години, а со него управува исто семејство. Хотелот почнал да работи во 705 година и до...

Се гради првата населба со печатени 3Д-куќи

Во американскиот град Ранчо Мираж, Калифорнија, наскоро треба да почне изградбата на нова населба, во која сите куќи ќе бидат целосно отпечатени. Иако големите 3Д-печатачи...

„Златна бубамара“ – ефикасна вакцина за расположение

Секоја власт ја третира сатирата како опозиција - нека ја има ако мора, ама гледај да ја нема, што не проаѓа кај „Златна бубамара“...

Панорама / Политичка кампања за вакцинација

Белград - За три дена, четврток, сабота и недела, со вакцината „Астра Зенека“ се имунизирани повеќе од 22.000 странци, кои дојдоа или по покана...

Атина ги отвора границите за српските туристи

Грција Министерот за туризам на Република Грција, Харис Теохарис, вчера од Белград потврди дека граѓаните на Србија годинава ќе можат да летуваат во Грција и...

Слабите институционални капацитети го спречуваат економскиот раст

При споредбата на процентуалниот раст на годишниот БДП по жител и приливите на странските инвестиции има евидентни осцилации, а најмал прилив на странски инвестиции...

Бизнисмените обединето ѝ се спротивставија на пандемијата

Oваа заедничка акција покажува дека ако се постигне консензус дека бизнисот и само бизнисот е приоритет, тој може во втор план да ги стави...

Матичните лекари ќе го одредуваат редоследот за вакцинација

Април ќе биде месец кога очекуваме вакцините да стигнат од повеќе места и, по оваа приоритетна група граѓани над 65 години, да се повикаат...

Пописот одложен, Собранието одблокирано

На неколкучасовната лидерска средба е постигнат договор по неколку клучни прашања за државата и граѓаните. Така, договорено е пописот да се одложи за септември,...