Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24348)

„Радика-фест“ денеска во Дебар

Денеска со почеток во 12 часот во Центарот за култура во Дебар деветти пат ќе се одржи фестивалот за деца и млади „Радика-фест“. На...

Тројна промоција на „ДНК“

Аренби-двоецот од „ДНК“, Панчо и Андреј, по 16 години присуство на домашната музичка сцена, вечерва ќе имаат тројна промоција. Во 20.30 часот во хотелот...

Со автобиографската „Горда мајка“ Благица Калева победи во Валандово

Благица пееше песна посветена на нејзината ќерка Марија за која вели дека е смислата на нејзиниот живот, по семејната трагедија од пред 15 години....

Објавено авторското цеде „Диптих“ на Трандафиловски

Изминатата недела, под етикетата на издавачката куќа „Метие“, беше објавен најновиот авторски компакт-диск на композиторот Михаило Трандафиловски, насловен „Диптих“. На албумот се сместени камерни...

Излегува „Историја на порнографијата“

Издавачката куќа „Антолог“ го најавува објавувањето на романот „Историја на порнографијата“ од хрватскиот писател Горан Трибусон. Првпат објавен во 1988 година, романот важи за...

Во Кочани пристигнуваат над 210 учесници од 16 театарски групи

Под мотото „Уметноста е долга, животот е краток“, 55-то издание на ДАФ ќе биде засилено со придружни манифестации, многу гости, промоции на книги, работилници,...

Македонскиот проект „Ослободување на просторот“ во Венеција

Македонскиот проект „Ослободување на просторот“ во саботата беше официјално претставен пред јавноста на 16-то Биенале на архитектурата во Венеција и предизвика голем интерес кај...

На нероден Петко, име (капа) му кројат

Знаете ли колку бракови се распаднаа, ако не се распаднаа, тогаш барем сериозно се разнишаа, поради името на новороденчето. Вообичаено е да се дава...

Дуел(и)

Затоа, бесмислено е прашањето кој победил, бидејќи со вакви лидери (и сите оние што внатре во парламентот Заев ги купува на пазар со многу...

Разединета шарена револуција во Србија

Партиите се борат за власта и за привилегиите што доаѓаат од неа, додека граѓанските иницијативи во Србија сакаат да го сменат системот на владеење...