Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24312)

„Проект среќа“ донира опрема за спортски клубови за деца

Здружението „Проект среќа“ почна со акцијата „Здраво шампиони“, која ќе им обезбеди бесплатна спортска опрема и бесплатни членарини во спортски клубови на децата што...

Битола во мај ќе биде домаќин на познати светски џезери

Битола од 18 до 20 мај ќе биде домаќин на првото издание на фестивалот „Џез-фактори“. Главната програма ќе се одвива на терасата пред Офицерскиот...

Соработката со Ѓоко Ѓорчев ни отвори многу нови можности

Драго ми е што Ѓорчев, на некој начин, го вовлеков во оперските води, но и тој на некој начин ги смени моите афинитети, па...

Инцидент со турски хеликоптер

Турски хеликоптер прелетал ниско над грчкиот остров Ро, на што претставници на грчката војска одговориле со истрели во воздух за да го натераат леталото...

Цените за престој повисоки поради нов данок

Од половина евро до четири евра, во зависност од видот на сместувањето, ќе бидат повисоки цените во Грција во изнајмените апартмани и хотелите, поради...

„Господар на прстените“ задолжителна лектира за гимназијалците

Најголеми реакции за новата листа на лектири имало околу изборот на детективски романи на Агата Кристи, а членовите на комисијата сметале дека нејзините дела...

На вештачко оплодување чекаат 50.000 двојки

Во парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина веќе петта година се води борба за усвојување на законот за вештачко оплодување, за што има...

Сите наши дипломати

Јас да продолжам. Не е ни до училиште ни до експерт. Ако е до училиште, еве на пример Милош Обреновиќ не да не беше...

Поетофобија

И мојата претходна колумна („Русофобија“) му беше посветена на феноменот фобија. Додека сега тој поим од планетарно е симнат на ниско провинциско рамниште, но...

Пад на ексклузивноста или превисоки очекувања

Помпезно најавуваните отворања на „Охридско лето“ последниве години пукаат како меур од сапуница, особено откако во 2009 година на сцената на Антички застана големиот...